Britse wiskunde olympiade

ukmt

De Senior Challenge richt zich op leerlingen tussen 16 en 19 jaar. De wedstrijd bestaat uit 25 meerkeuze vragen die, op de scholen zelf, binnen de 90 minuten moeten worden opgelost. De Senior Challenge dient als voorbereiding op de Britse wiskunde olympiade (BMO).

Voor de eerste ronde van de BMO worden er 1000 uitnodigingen gestuurd naar de beste leerlingen uit de Senior Challenge. De scholen zelf kunnen ook nog leerlingen aanbrengen. In een tijdspanne van 3,5 uren moeten de deelnemers 6 opgavenĀ oplossen en hun oplossingen volledig uitschrijven.

De beste 100 leerlingen worden dan toegelaten tot de tweede ronde. Ook hier bestaat de mogelijkheid dat leerlingen die aan ronde 1 deelnamen en zich niet kwalificeerden voor ronde 2, om zich toch in te schrijven voor de tweede ronde . De tweede ronde bestaat uit 4 uitdagende problemen, waarvoor de deelnemers 3,5 uren tijd krijgen

De eerste BMO werd georganiseerd in 1965. Het geheel staat onder de leiding van de United Kingdom Mathematics Trust. Op hun website vind je ook vragen terug van vorige edities. Je vindt er ook informatie over andere wiskunde wedstrijden zoals de Mathematical Olympiad for Girls.